اسپانیا به خاطر غذاهای غنی و متنوع خود که بسته به منطقه متفاوت است و تحت تأثیر تاریخ و جغرافیای آن است، شناخته شده است. در این مقاله از ایرانگرد تعدادی از معروف ترین غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی آورده شده است:
- (Paella) پائیا (در اسپانیایی: paella، تلفظ: پائِـیّـا) یکی از غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی است. این غذای برنجی یکی از معروفترین غذاهای اسپانیا و مطمئناً یکی از پرمصرفترین آنهاست. پائیای اصیل از منطقه اطراف والنسیا سرچشمه میگیرد و دو مدل وجود دارد: Paella Valenciana، که با خرگوش و مرغ تهیه میشود و paella غذاهای دریایی.
مکان پیدایش پائیا بخش خودمختار والنسیا در شرق اسپانیا است ولی این غذا نه تنها در این خطه، بلکه در سراسر اسپانیا پرطرفدار میباشد.
- (Tortilla Española) تورتیا پاتاتاس، یکی از غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی است که بهعنوان املت اسپانیایی هم شناخته میشود. این غذای کلاسیک اسپانیایی با سیبزمینی، تخممرغ و پیاز درست میشود. یک تکه تورتیلا که به صورت گرم یا سرد سرو میشود، روی یک تکه نان تازه قرار میگیرد و مترادف با غذاهای تاپاس اسپانیایی است.
- (Gazpacho) گازپاچو – این سوپ سرد مبتنی بر گوجهفرنگی با قرمزترین، رسیدهترین گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، نان، فلفل و خیار تهیه میشود که تا زمانی که به صورت یکدست صاف شود، مخلوط میشود، سپس سرد شده و در کاسهها یا لیوانها ریخته میشود. این سوپ یکی از غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی با طراوت به شمار میرود که برای روزهای گرم تابستان مناسب است.
- (Patatas bravas) پاتاتاس براواس، پیشغذای اسپانیایی و به معنی سیبزمینی خشمگین میباشد، دلیل آن هم ادویهدار بودن این خوراک لذیذ است. پاتاتاس براواس یک غذای افسانهای شامل تکههای سیبزمینی سرخ شده است و یک تاپای محبوب در سراسر اسپانیا است.
در مادرید، سس براواس با پیمنتون شیرین و تند (پاپریکا اسپانیایی)، روغن زیتون، آرد و آب گوشت سرو میشود اما هرگز از گوجهفرنگی در این سس استفاده نمیشود.
- (Crema Catalana) کرما کاتالانا – این یک دسر سنتی از کاتالونیا میباشد که شبیه کرم بروله است. این خوراکی با شیر، شکر، زرده تخم مرغ، نشاسته ذرت و پوست لیمو درست شده و با دارچین و پوست لیمو طعمدار و قسمت روی آن با اتو داغ کاراملیزه میشود.
این دسر معروف، یکی از غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی است که آن را از هر جایی که در کاتالانیا باشید میتوانید بخرید و نوش جان کنید. روی این دسر کرما کاتالانا پوشیده از سس کاستارد است و یک لایه شکر کاراملی هم روی آن قرار دارد.
- Churros – چورو یک خمیر سرخ شده و بهعنوان یک شیرینی صبحانه محبوب در اسپانیا است و اغلب با شکلات داغ سرو میشود.
- Pulpo a la gallegaخوراک ماهی مرکب – این یک غذای سنتی گالیسی است که با اختاپوس آبپز، سیبزمینی، روغن زیتون و پاپریکا درست میشود. این یک غذای ساده و خوشطعم است که برای دوستداران غذاهای دریایی مناسب است.
- Gambas al Ajillo – این یک تاپای محبوب است که با میگو، سیر، روغن زیتون و فلفل چیلی درست میشود. با اطمینان میتوان گفت که این غذای ساده و خوشطعم، بهعنوان بهترین پیشنهاد به یک دوست عالی به شمار میرود.
- Cochinillo segoviano al horno – کباب بره خوک یکی ازمعروفترین غذاهای سنتی و اصیل اسپانیایی در سگویا است که با خوک شیرخوار بریان شده درست میشود. دستورالعمل پخت این غذا یکی از تخصصهای اصلی رستوران Sobrino de Botin در مادرید میباشد که طبق کتاب رکوردهای جهانی گینس، قدیمیترین رستوران جهان است.
- Caldo Gallego – این یک سوپ سنتی اسپانیایی است که سالهای زیادی غذای محبوب کشاورزان گالیسیا بود. این غذا با لوبیا سفید، سیبزمینی، شلغم و چوریزو درست میشود و این غذای دلچسب و خوشمزه برای روزهای سرد زمستان عالی است.
به طور خلاصه، اسپانیا غذاهای غنی و متنوعی دارد که بسته به منطقه متفاوت بوده و تحت تأثیر تاریخ و جغرافیای آن است. برخی از معروفترین غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی عبارتاند از: پائلا، تورتیلا اسپانیولا، گازپاچو، پاتاتاس براواس، کرما کاتالانا، چوروس، pulpo a la gallega، gambas al ajillo، cochinillo segoviano al horno و caldo gallego.
لیستی از خوشمزهترین غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی
سرآشپزها و رستورانهای اسپانیایی معتقد هستند؛ کیفیت مطلوب و تازه بودن مواد اولیه در طعم و مزه غذا حرف اول را میزند و استفاده درست و مناسب از ادویهها و سسها طعم آن غذا را منحصربهفرد میکند. به همین دلیل در اکثر مناطق اسپانیا رستورانهای سنتی در بین گردشگران محبوبیت زیادی پیدا کرده است. غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی بسیار متنوع است و هر منطقه دارای غذاهای خاص خود است. برای مثال؛ پائیا از والنسیا، خورش از مادرید، سوپ گاسپاچو از اندلس، هیک سبک باسک، خورش لوبیا آستورین، کلکوتس از کاتالونیا و یا املت اسپانیایی و… هر جامعه خود مختاری یک دستور غذایی و غذاهای سنتی مخصوص خود را با طعم سرزمین خود از گذشتگان به ارث بردهاند.
در ادامه این مقاله، لیستی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای اسپانیا را آوردهایم:
غذای اصلی اسپانیا
1- پائیا (Paella) یکی از غذاهای اصیل و سنتی اسپانیایی است که مادهٔ اولیهٔ آن برنج است و بسته به اینکه از چه مواد دیگری در پخت آن استفاده شود، گونههای مختلفی دارد.
2- کباب بره خوک (Cochinillo segoviano al horno)
پیش غذا یا مزه در غذاهای اسپانیا
- تاپاس (Tapas)
- پاتاتاس براواس (Patatas Bravas) نوعی سیبزمینی شیرین که با سس مخصوص سرو میشود
- کورکتس (Croquetas)، شبیه به ناگتهای توپی سوخاری
- خامون ایبریکو (Jamón ibérico)
- پن کن تومانه (Pan con tomate) تست گوجه و روغن زیتون
- گامباس (Gambas) میگو
- مخیون (Mejillón) سبد پر از صدف دریایی
لیست نوشیدنی های سنتی اسپانیا
- کافه کن لچه (Café con leche) شیرقهوه
- سانگریا (Sangria) کوکتل انگور و میوه
- تنتو ورانو (tanto verano)
- برموت (vermut)
لیست شیرینیهای اسپانیا
- چوروس و شکلات داغ (Churros y chocolate caliente)
- شوشو (Xuxu) نان شیرینی شکری پر شده با کرم
- کرم کاتالان (Cream Catalan)
- تورون (نوعی ناگت شیرینی شبیه به گز)
برای لذت بردن از طعم واقعی غذاهای معروف، لذیذ و خوشمزه اسپانیایی که در سراسر جهان بی نظیر هستند، بهتر است در سفر به این کشور با گردشگری گلچین همراه باشید و در هر مکانی که دوست دارید، از غذاهای سنتی و مدرن اسپانیا که هر کدام در نوع خود بینظیرند، لذت ببرید.
تماس با آژانس گردشگری گلچین: